政策资讯协会

Verbania Cultural Centre and Teather \/ Studio Bargone

来源:ArchDaily    发布时间:2019-02-19 14:29:22

  • Architects

    Studio Bargone

  • Location

    28922 Verbania VB, Italy

  • Client

    Comune Di Verbania

  • Area

    5000.0 sqm

  • Project Year

    2015

  • Concept Design, Preliminary Design

    STONES _ Arch. Salvador Perez Arroyo (TEAM LEADER), Sbarch Studio Bargone Architetti Associati (COORDINATOR) (arch. Federico Bargone, arch. Francesco Bartolucci), Arch. Peter Cook, Garcia BBM, Ing. Arch. M. Mariani, Arch. E. Auletta, Bianchini e Lusiardi Associati, Ing. A. Sandelewski, Arch. F. Brenci, Arch. A. Di Muzio

  • Tender Design

    STONES _ Arch. Salvador Perez Arroyo (TEAM LEADER) Sbarch Bargone Architetti Associati (COORDINATOR), Arch. Peter Cook, Garcia BBM, Ing. Arch. M. Mariani, Arch. E. Auletta, Bianchini e Lusiardi Associati, Ing. A. Sandelewski, Arch. F. Brenci, Arch. A. Di Muzio

  • Construction Design

    Arch. Fabrizio Bianchetti (progetto architettonico, progettazione ambientale e coordinamento) – Arch. Giancarlo Marzorati, (capogruppo) (progetto architettonico, scenotecnico ed arredi) – Ing. Stefano Rossi (progetto strutture) – Ing. Guido Davoglio direttore Tecnico di Tekser srl (progetto impianti) – Geol. Fulvio Epifani (indagini geologiche e geotecniche)

  • General Contractors:

    Notarimpresa s.p.a. / Tecno Costruzioni S.r.l. / CDL s.r.l.

  • Construction Cost

    13.600.000,00 euro

The multifunctional cultural complex (CEM), with a contemporary and sculptural identity, is located on the Maggiore Lake coast.

The architectural complex hosts a wide entrance foyer for cultural events and art exhibitions, a theatre for 500 people and a 200 one, service and ancillary spaces, offices, a rehearsal theatre, a restaurant and a cafe. The building is located right at the San Bernardino river estuary, near the historical Villa Maioni and behind the local Civic Library. The external landscape is sculptured with a system of descending bleachers allowing a breathtaking panoramic view of the lake and the surrounding Italian Alps.

Four big volumes with gentle and curved shapes inspired by the lake stones and linked by a prismatic volume facing the landscape forme the new public Centre on the Maggiore Lake of Verbania.

The lake stone is the very symbol of the project and the striking surrounding context the utmost trigger of the Centre. Its architecture grows from the unique relation between mountains, city and lake

The building is open towards the surrounding. The big external square defines a new urban and public place of great social value, an open space designed as meeting place, leisure, events. The location is perfect, focal between the urban centres of Intra and Pallanza. The Centre acts as the pivotal start-up of a wider city requalification, both social and landscape wise. 

Zinc metal sheets with a characteristic shading and vibrant colour clad the four curved volumes, with the colour recalling and harmonizing with the Verbania lake and skies. A local stone is used for the external pavings. Inside timber, worm welcoming and natural is the main element. 




转载请联系archdaily公众号平台

投稿邮箱:isarchdaily@qq.com

客服QQ:860189588


协会简介

  政策资讯协会是由民间人士依据相关法律自发组织成立的一个公益性组织,协会提供各个地区的相关政策及政府动态。

组织机构

待定

协会宗旨

  协会致力于向各地民众提供当地政府出台的相关政策,使得民众更加关心国家政策。